måndag 8 juli 2013

Sälen 2-3/7

Efter ett antal års uteblivet Sälenfiske blev det i år äntligen tid för en kort tur. Det som från början skulle vara ett endagsfiske förlängdes till en och en halv dag och slutade med två heldagar.


Dag ett förlades till de gamla jaktmarkerna vid lägerplatsen. Förmiddagspasset nerströms gav inte mycket fisk, till och med "Pelles håla" var nästan tom.
Efter en välbehövlig gulasch gick vi uppströms och fiskade av de fina strömmarna runt öarna vid sammanflödet. Där hittade vi äntligen både harr och öring. Undertecknad fick en riktigt grann öring på ca 40 cm, Pelle en välväxt harr på minst det samma. Båda fick naturligtvis återfå friheten.
Dag två inleddes med att fiska av området nere vid Hälla gård. Fisket var ganska trögt, men till slut lurades en grov harr på klinkkammer (som för övrigt var fluga nummer ett de här dagarna) precis på det ställe jag spanat in under de år man gick den vägen upp till lägret.

Då vi packat ihop och satt oss i bilen för att inleda hemresan öppnades möjligheten att stanna en natt till, varpå det blixtsnabbt togs beslut och bunkrades nere i Sälen för att avsluta dagen uppe vid sammanflödet igen. Lite trögare fiske, men till slut hittades ett gäng fina harrar i den västra strömmen vid Bäverön.


Två härliga och välbehövliga dagar med ett kärt återseende av kända marker!

/Pär och Pelle O

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar